Ha tömeg kell, küldjetek meghívót!


A mi családunkban az egy főre jutó gyerekek száma minimum kettő. Hogy őszinte legyek a statisztikát én rontom le a magam kettő gyerekével, az átlag a három, de van négygyerekes testvérem is. Szóval ha tömeg kell egy rendezvényre, ránk számíthattok.

Másodszülöttem hangversenyén két sort mi foglaltunk el a teremben, a művészeti vezető komolyan elgondolkodott azon, hogy nekünk külön megrendezik a bemutatót. Aztán, amikor mondtuk, hogy nyugalom, ez csak a család fele, inkább úgy döntött, hogy nem kockáztat még legalább két külön koncertet egyetlen család kedvéért. Mindenesetre azóta nagyon furán néz ránk, meg sóhajtozik is. 

A gyerek közlése szerint a mi családunk nagyon komolyan vette, hogy "menjetek és sokasodjatok", amúgy meg tök jó, hogy minden hónapban minimum két születésnapot tartunk. Meg van, hogy egy évben két-három ballagás is van. Mint most. 

Szóval kicsinek semmiképpen nem nevezhető családunk osztódott, hogy egyik fele Pécsen, a másik Pakson tudja a ballagóinkat kísérni, majd egy össznépi háromnapos kajálás erejéig találkozzon a szülői házban. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy oda már nem férünk be, viszont van egy víkendház, ami kifejezetten alkalmas a hozzá tartozó nem kicsi területéből adódóan arra, hogy ott lehessünk mindannyian.

Ja, meg az egyik nővéremék megvettek egy hotelnek tűnő házat, amibe azért mégiscsak elférünk az összes gyerekünkkel és járulékos személyekkel, ezek most már a barátnők és barátok is, ugye. Még annyira nem mertem belegondolni, ha ennek a nagyon sok gyereknek lesz gyereke, akik ugye az unokáink lesznek, hogy akkor melyik sportcsarnokot fogjuk kibérelni egy-egy családi összejövetelre, de lassan el kell kezdeni egyet építeni, nem vitás.


Szóval a hétvégén ballagtunk, meg folyamatosan ettünk...és anyáknapjáztunk. Itt fontosnak tartom elmondani, hogy az, hogy reggel hatkor tálcán behozzák a kávét, reggelit (odaégett tojást) és a kertből szedett virágcsokrot, mégiscsak felejthetetlen egy anya számára.

Mert az áldozat a gyerek részéről, amit értékel ilyenkor az ember: hogy a gyerek felkel, amikor máskor ki sem lehet verni az ágyból, megpróbál reggelivel kedveskedni és érzed, mindezt szeretetből teszi, nem azért, mert elvárják tőle vagy mert így szokás május első vasárnapján. 

 

És a legfinomabb számodra az odaégett tojás és nem bánod a vízízű kávét, mogyorókrémmel tuningolva, a kertedből kitépett virágokat...mert csak az számít, hogy a gyereked neked, érted, mit tesz. Önmaga elé helyez szeretetből. Magánál is jobban szeret. Nem kényszerből cselekszik, mert ezt elvárják tőle...hanem mert így is kifejezésre akarja juttatni, mennyire szeret téged. 

És tudjátok, ilyenkor arra gondol az ember lánya: mégiscsak jól csinálsz valamit, ha visszacsatolásként ezt kapod.

Az ükszülők képe alatt a legfiatalabb generáció a hétvégi ház egyik szobájában. https://harmasban.blogstar.hu/./pages/harmasban/contents/blog/27003/pics/14621819037659396_800x600.jpg
család,Jurák Kata blog
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?